top of page

Večerna delavnica in meditacija: Soočanje s čustvi

Ko razmišljte o večeru, ki vas osvobodi primeža preplavljajočih zemeljskih čustev, vas napolni z energijo, poveže z vašimi vodniki in najvišjo energijo obstoja, bi si lahko zamislili bolj primeren kraj, kot je keltsko svetišče, zdravilni gaj Tunjice?

Prijave na ta dogodek so zaključene.
Drugi dogodki
Večerna delavnica in meditacija: Soočanje s čustvi
Večerna delavnica in meditacija: Soočanje s čustvi

Ura in lokacija

11. maj 2022, 18:00 – 21:00 GMT +2

Zdravilni gaj Tunjice, Tunjice 12, 1241 Kamnik

Gostje

O dogodku

Dan: sreda, 11. maj 2022

Ura: 18.00 - 21.00

Lokacija: Zdravilni gaj Tunjice

Prispevek: 50 EUR/osebo (lahek večerni obrok vključen v ceno)

Delavnico vodita: Bojan Bone in Polona Čepon 

Na večernem dogodku polnem magičnih zdravilnih energij se bomo v družbi svetih glasbil in šamanski meditaciji čiščenja ujetih energij srečali z našimi čustvi

Čustva so naš stalni spremljevalec, kamorkoli gremo, karkoli počnemo se v nas sprožajo najrazličnejša čustva. Nekatera prepoznamo, jih sprejmemo, izrazimo in predelamo. Nekaterim čustvom pa bi se najrajši izognili. In kaj se zgodi, ko pričnemo čustva odrivati? Postanejo še močnejša. 

Čustva, ki jih odrivamo, zatremo ali se na njih ne odzovemo in jih pustimo zakopane v delih sebe, se aktivirajo, ko prihajamo v stik z dogodki, situacijami in osebami, ki nas spomnejo na preteklost (dogodke in osebe), v kateri so ta čustva obstajala ozirma se aktivirala. Ko se naša čustva aktivirajo, dobimo ponovno priložnost za predelavo. 

Na svoji poti rasti se moramo naučiti zaznavati čustva, jih sprejemati, kot pomembne dele nas, ki nosijo močna sporočila in zgodbe našega življenja ter se naučiti ravnati z njimi. Pomembno je, da usvojimo znanja, s katerimi bomo:

- prepoznali čustvo, ki pride v naše polje, ki biva v nas ali nas preplavlja v določenih situacijah;

- se ustavili in vklopili zavedanje TU in ZDAJ;

- razumeli, da čustvo, ki je z nami ni naše dokončno stanje;

- regulirali sebe, ko pride do preplavljanja čustev in se dvignili nad to, kar se dogaja nam - ter prevzeli vajeti v svoje roke in začeli usmerjati pot svojega življenja.

Čustva, ki nas preplavljajo ali omejujejo, nam namreč onemogočajo premik naprej na naši poti. Tako kot nam v določenih situacijah, ko nas npr. opozarjajo na nevarnost, služijo, nas v določenih omejujejo. Naučiti se moramo zavedanja, samoregulacije in razumevanja, da smo mi kreator svoje poti in da tudi čustva potrebujejo naše sočutje, ljubezen ter razumevanje.

Čustva so del nas, bolj kot se tega zavedamo in jih sprejmemo kot nekaj dobrega in pozitivnega, lažje bomo v njih zares uživali in se jim prepustili.

Čustva nas varujejo, opozarjajo, ženejo naprej in nam pomagajo, da smo v ravnovesju, če jim to seveda dovolimo.

Na delavnici se bomo srečali z najpogostejšimi pozitivnimi in negativnimi čustvi, jim dali pomen in se dotaknili njihove vrednosti. Preko pogovora in vaj ter izvajanja različnih metod bomo iskali izvor čustev ter jih poskušali razumeti. Dvignili se bomo nad svoja čustva in jih poskušali videti kot opazovalec in čuječe zavedanje.

Velik del delavnice bomo namenili čustvu strahu, s katerim se srečujemo na vsakem koraku in preprečuje našo rast ter napredek. Kaj vse je strah in kje se pojavlja:

- strah pred nezanim,

- strah pred izgubo varnosti

- strah pred izgubo kontrole

- fobije

- strah, ki vodi v tesnobo in napade panike ...

Kdaj pa je strah pozitiven?

V transcendentni meditaciji se bomo spustili v naše globine preko šamanskih zvokov in ob spremljavi zdravilnih glasbil izpod čarobnih rok Nine Zupan. Meditacija in zdravljenje nam bosta prinesla uvide in odgovore na naša vprašanja ter osvoboditev delov duše. 

V jedru večera se bomo potopili v energije:

- odpuščanja,

- obilja,

- ljubezni in

- sočutja.

Deli ta dogodek

bottom of page